Acest site este cofinantat din Fondul European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Uniunea Europeana Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale FSE Romania Instrumente Structurale in Romania OI POSDRU UMF Gr. T. Popa Iaşi

Comunicat de presa - seminar stiiintific „Reabilitarea orala de la A la Z”

Iasi, 01 martie 2012

Seminarul stiintific

„Reabilitarea Orala de la A la Z”

 

Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” - Iasi în parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” - Cluj-Napoca, Societatea Romana de Reabilitare Orala Iasi, Asociatia Medicala Romana Bucuresti si Universitatea “Johan Wolfgang Goethe” – Centrul Medical, Departamentul de Chirurgie Orala, Cranio-Maxilofaciala, implementeaza incepand cu data 01.01.2011, proiectul cu titlul “Centru de formare specialisti si resurse in reabilitare orala” in cadrul axei prioritare 1 „Educatia si formarea profesionala în sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societaii bazate pe cunoastere”, domeniul major de interventie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare”.

 

Prin obiectivul general al proiectului se urmareste  crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competentelor personalului din invatamantul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare, perfectionare si acces la cele mai noi tehnologii inovative si informatii din domenii specifice.

Proiectul isi propune ca in perioada celor  3 ani in care se va derula, sa se desfasoare activitati care vor avea menirea de a ridica standardele in cadrul medicinei dentare si in formarea unor specialisti care sa detina competente in domeniul reabilitarii orale, standarde care sa reprezinte o premiera nationala a invatamantului si a asistentei medicale dentare din Romania.

In sensul atingerii obiectivelor proiectului se va organiza in data de 01 martie 2012 un Seminarul Stiintific ce reuneste prelegeri si dezbateri sub semnul temei „Reabilitarea Orala de la A la Z”. Se urmareste ca prin prezenta tuturor specialistilor la acest eveniment sa se contribuie în mod notabil la promovarea conceptului de reabilitare orala si la aplicarea practica a acestor traiectorii de abordare terapeutica grefata pe binomul  stare generala - patologie orala în practica medicala.

 

Prin aceste actiuni proiectul isi propune sa formeze un cadrul de sustinere intre specialistii din domeniul reabilitarii orale care sa sustina cu succes  cooperarea intre specialisti.

Evenimentul va avea loc la hotel Majestic în data de 01 martie 2012, cu începere de la ora 10.00. De asemenea, va invitam sa luati parte si la coktailul organizat în aceeasi locatie, care va avea loc la orele 20:00.

Informatii suplimentare se pot obtine la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” - Iasi, la telefon: 0232-301622; fax: 0232-301856 sau prin e-mail, la adresa amagda75@yaho.fr, profforna@gmail.com, persoana de contact Magda ANTOHE – Asistent proiect.

 

Comunicat de presa - format word.

 


Top
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro