Acest site este cofinantat din Fondul European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Uniunea Europeana Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale FSE Romania Instrumente Structurale in Romania OI POSDRU UMF Gr. T. Popa Iaşi

STUDENTII UNIVERSITATII DE MEDICINA SI FARMACIE "GR.T.POPA" IASI

Sunt organizati in societati si organizatii studentesti, fiecare facultate fiind reprezentata de o astfel de organizatie. Exista o legatura permanenta intre organizatiile studentesti din Iasi si cele din tara, manifesta si prin schimburile permanente de studenti. Pe plan stiintific, fiecare societate organizeaza periodic sesiuni de comunicari stiintifice si participa la diferite congrese pentru studenti si tineri medici.

De asemenea, studentii participa la numeroase actiuni de promovare a notiunilor de sanatate publica in licee, precum lupta impotriva fumatului sau a bolilor cu transmitere sexuala.

Studentii medicinisti ieseni au posibilitatea sa participe si la actul de conducere al universitatii. Conform Cartei Universitare, un procent de maximum 25% din Consiliile Profesorale este format din studenti. Acestia sunt reprezentanti profesionali ai studentilor si sunt alesi de catre colegi, principalul criteriu fiind performanta scolara.

 

 

Fiecare an de invatamant are cel putin un reprezentant, alegerile avand loc anual. Astfel, in Senatul universitatii sunt 14 reprezentanti ai studentilor, de la toate facultatile. Prorectorul onorific, ales de catre studenti dintre membrii Senatului, are sarcina de a-i reprezenta in fata conducerii universitatii si de a expune diferitele problemele cu care se confrunta colegii sai.

Mai mult decat atat in Senatul Universitatii s-a luat hotarat ca studentii din anii terminali sa poata desfasura actvitati didactice la studentii din anii mici. Astfel, sub indrumarea cadrelor didactice, studentii din ultimii ani, numiti preparatori onorifici, isi pot exercita vocatia didactica.

La randul lor, hotelurile studentesti sunt administrate de comitetele manageriale, formate din reprezentanti ai studentilor. Membrii comitetelor se ocupa de cazarea colegilor si decid modul in care sunt folosite fondurile.

In timpul liber, studentii medicinisti participa la diferite actiuni culturale, organizeaza seri pe teme literare, muzicale, organizeaza campionate sportive (sah, fotbal) si participa anual la festivalul studentesc Festudis. Privit ca un barometru al activitatii studentesti, trupa umoristica "Seringa", formata, de asemenea, din studenti satirizeaza diferitele evenimente din viata studenteasca si medicala.

Raportul de activitate - perioada 2004/2008


Top
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro